Κλείσιμο

Μητέρα που αρνείται να εμβολιάσει το γιο της απειλείται με φυλάκιση

Αμερικανός δικαστής προειδοποίησε με ποινή φυλάκισης μια μητέρα που αρνείται να κάνει τα απαραίτητα εμβόλια στο δίχρονο γιο της.

Η Ρεμπέκα Μπρίντοου επιμένει ότι έχει δικαίωμα επιλογής για το αν θα εμβολιάσει το παιδί της, επικαλούμενη «τις γνώσεις της στους εμβολιασμούς», ωστόσο ο τέως σύζυγός της θέλει τους εμβολιασμούς, με συνέπεια να έχουν εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη.

Ωστόσο, ο δικαστής στο Ντιτρόιτ τής έδωσε προθεσμία μιας εβδομάδας για να συμμορφωθεί με την εντολή του για τους εμβολιασμούς.

«Θα προτιμούσα να βρεθώ πίσω από τα σίδερα υπερασπιζόμενη αυτά που πιστεύω, παρά ενδώσω σε κάτι που δεν πιστεύω» διαμηνύει πάντως η Μπρίντοου, αψηφώντας το δικαστή.

«Θεός φυλάξοι εάν τραυματιστεί σε από ένα από τα εμβόλια... Μετά τι; Αυτό με τρομάζει» δήλωσε. «Πιστεύω στην επιλογή του γονέα να λαμβάνει τη σωστή απόφαση με βάση τις γνώσεις του για τα εμβόλια» πρόσθεσε η γυναίκα.

Η Μπρίντοου εφεσίβαλε την απόφαση του δικαστή, επικαλούμενη θρησκευτικούς λόγους, κάτι που επιτρέπει η πολιτεία του Μίσιγκαν.

«Αισθάνομαι θυμωμένη, αισθάνομαι στριμωγμένη στη γωνιά, αισθάνομαι ότι μού αφαιρούνται τα δικαιώματα» υποστήριξε.

«Γιατί παίρνουν την πλευρά του πατέρα που θέλει τα εμβόλια; Τι γίνεται με την επιλογή μου ως μητέρα;» ανέφερε μάλιστα.

Σημειώνεται ότι το λεγόμενο «αντιγριπικό κίνημα» καθίσταται «επιδημία» παγκοσμίως, με ανάλογα «κρούσματα» και στη χώρα μας, και θύματα τα παιδιά...
Πηγή: skai.gr