Τους 305 έφτασαν οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό στο Μεξικό

Σε τουλάχιστον 305 ανέρχονται, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό 7,1 βαθμών που συγκλόνισε την Τρίτη το Μεξικό.

Οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια έχουν σχεδόν εξανεμιστεί, καθώς έχουν πλέον συμπληρωθεί τέσσερις ημέρες μετά τη δόνηση.

Περισσότερα από τα μισά θύματα, 167 τον αριθμό, έχουν εντοπιστεί στην πρωτεύουσα, την Πόλη του Μεξικού, όπου δεκάδες κτήρια κατέρρευσαν.

Ενώ η χώρα προσπαθεί να ανακάμψει από τις πληγές της, το Σάββατο χτυπήθηκε από έναν ακόμα ισχυρό σεισμό, ο οποίος μετρήθηκε στους 6,1 βαθμούς, σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, παρά το γεγονός ότι το εστιακό βάθος ήταν μικρό, μόλις 9 χιλιόμετρα, και το επίκεντρο εντοπίζεται λιγότερα από 20 χιλιόμετρα από την κωμόπολη Ματίας Ρομέρο, στην νότια πολιτεία Οαχάκα.

Η δόνηση έγινε αισθητή ακόμα και στην Πόλη του Μεξικού, η οποία βρίσκεται περισσότερα από 500 χιλιόμετρα βόρεια από το επίκεντρο. Κάτοικοι βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους.

Ο νέος σεισμός φαίνεται πως ήταν μετασεισμός της ισχυρότατης δόνησης 8,1 Ρίχτερ που έλαβε χώρα στις 7 Σεπτεμβρίου, και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 90 ανθρώπους.

Μολονότι το μέγεθος του νέου σεισμού είναι σαφώς μικρότερο από αυτό των δύο μεγάλων χτυπημάτων του Εγκέλαδου, τέτοιας ισχύος μετασεισμοί θεωρούνται επικίνδυνοι καθώς μπορούν να αποτελειώσουν κτήρια που έχουν υποστεί ζημιές αλλά δεν έχουν ακόμα καταρρεύσει.
Πηγή: skai.gr