Έφτασε στο Τέξας ο τυφώνας Χάρβεϊ και σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του(upd)

Τις πόλεις Βικτόρια, Σαν Αντόνιο και Χιούστον στο Τέξας των ΗΠΑ επηρεάζει αυτή την ώρα ο τυφώνας Χάρβεϊ, ο οποίος έπληξε με μεγάλη σφοδρότητα τις ανατολικές ακτές της πολιτείας και κυρίως την πόλη Ρόκπορτ.

Σύμφωνα με το CNN, ο τυφώνας υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1, και κινείται με ταχύτητα 145 χιλιομέτρων την ώρα, κινούμενος βορειοανατολικά προς την ενδοχώρα.

Αίσθηση προκαλεί η έκκληση του δημάρχου του Ρόκπορτ νωρίτερα ο οποίος κάλεσε όποιον επιλέξει να μείνει στο σπίτι του να γράψει το όνομά του και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης του στο χέρι του ώστε να μπορέσει να τακτοποιηθεί σε περίπτωση θανάτου ή τραυματισμού.

Υπάρχουν αναφορές για τραυματίες και παγιδευμένους σε οίκο ευγηρίας, όπου κατέρρευσε στέγη, ενώ έχουν προκληθεί μεγάλες καταστροφές σε συγκρότημα κατοικιών, σε Λύκειο και σε άλλα κτίρια.

Νωρίτερα, διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν πως σημειώθηκε έκρηξη σε βενζινάδικο, ενώ άλλες πηγές έκαναν λόγο για διαρροή φυσικού αερίου και προπανίου.

Σύμφωνα με την επιχείρηση ηλεκτρικής ενέργειας του Τέξας, χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένουν 200.000 άνθρωποι, έχει διακοπεί η πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Την ίδια ώρα σε κατάσταση πανικού δείχνουν να βρίσκονται οι κάτοικοι.

Οι Αμερικανοί έχουν εισβάλει σε σούπερ μάρκετ και έχουν αδειάσει τα ράφια.


Ο τυφώνας αναμένεται να προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες ενώ ειδικοί έχουν ήδη εκφράσει φόβους ότι θα είναι ο πιο καταστροφικός της τελευταίας δωδεκαετίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.




Έξι εκατομμύρια κάτοικοι σε παράκτιες περιοχές του Τέξας, του Μισισίπι και της Λουιζιάνας προετοιμάζονται για να τον αντιμετωπίσουν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε την Πολιτεία του Τέξας σε κατάσταση φυσικής καταστροφής, μετά από αίτημα του κυβερνήτη.

Ο κυβερνήτης του Τέξας χαρακτήρισε τον Χάρβεϊ ως "πολύ σύνθετο και επικίνδυνο" τυφώνα.
Κάλεσε δε τους κατοίκους να θέσουν σε προτεραιότητα τη ζωή τους και σε δεύτερη μοίρα τις περιουσίες τους.

Πηγή: skai.gr