Ένοπλη επίθεση με θύματα σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης - Νεκρός ο δράστης

Πρώην γιατρός του νοσοκομείου Lebanon της Νέας Υόρκης εισέβαλε με πυροβόλο όπλο και πυροβόλησε κατά τουλάχιστον 6 ανθρώπων στις 14:15 τοπική ώρα.

Ο 33 με 35 ετών, σύμφωνα με τις αρχές, Χένρι Μπίλοου εισήλθε στους χώρους του νοσοκομείου από το οποίο είχε απολυθεί πριν από μερικούς μήνες με ιατρική περιβολή και το πυροβόλο όπλο καλά κρυμμένο και αφού ανέβηκε στον 16ο και 17ο όροφο του νοσοκομείου άνοιξε πυρ κατά τουλάχιστον 6 πρώην συναδέλφων του. 

Οι αρχές σημειώνουν πως πιθανότατα πρόκειται για πράξη εκδίκησης και ο δράστης μετά την πράξη του αυτοπυροβολήθηκε. 

Σημειώνεται πως το ένα από τα άτομα που πυροβολήθηκαν από τον δράστη επιβεβαιώνεται πως έχει χάσει τη ζωή του.







Το ιστορικό της επίθεσης 

Ένοπλη επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη στο νοσοκομείο Lebanon στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης.

Έως τώρα η Αστυνομία κάνει λόγο για αρκετά θύματα, χωρίς να δίνει ακριβή απολογισμό ή να διευκρινίζει εάν πρόκειται για νεκρούς ή τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «New York Times» τρεις γιατροί έχουν πυροβοληθεί.

Άγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των ενόπλων, ενώ αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως έχουν δει καπνούς να αναδύονται από διάφορους ορόφους του κτηρίου.

Η Αστυνομία έχει καλέσει τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή. Στο σημείο έχουν σπεύσει επίσης δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πυροτεχνουργοί.




Το νοσοκομείο βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και έχει «κλειδώσει».

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Σύμφωνα με το FOX ο ένοπλος φορά ιατρική στολή και δεν έχει ακόμη συλληφθεί. Το δίκτυο επικαλούμενο πηγές από το νοσοκομείο σημειώνει πως πιθανότατα ο ύποπτος βρίσκεται στον 17ο όροφο ενώ ήδη δυνάμεις της αστυνομίας "χτενίζουν" τους ορόφους για την σύλληψή του. Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο δίκτυο ανέφερε πως πιθανότατα ο δράστης είναι πρώην εργαζόμενος του νοσοκομείου. 



Τα τρία άτομα που έχουν δεχθεί τα πυρά του ενόπλου είναι γιατροί σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τα άτομα που έχουν δεχθεί πυρά είναι τέσσερα. 

Αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται το FOX αναφέρουν πως ο δράστης έχει εξουδετερωθεί χωρίς να αναφέρουν αν έχει συλληφθεί ή έχει δεχθεί τα πυρά των αστυνομικών. 

Το NBC αναφέρει πως τα τρία άτομα που έχουν δεχθεί πυρά είναι νεκρά χωρίς να επιβεβαιώνεται η συγκεκριμένη πληροφορία. 

Το NBC επίσης αναφέρει πως ο ένοπλος είναι 33 με 35 ετών αφροαμερικανός πρώην εργαζόμενος του νοσοκομείου ο οποίος είχε απολυθεί πριν από λίγους μήνες και εισέβαλε με πυροβόλο όπλο στον 16ο και 17ο όροφο του νοσοκομείου τραυματίζοντας 6 άτομα. 

Σύμφωνα με το FOX ο δράστης ήταν πρώην γιατρός στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και είναι νεκρός. 

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν πως ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί ως Χένρι Μπίλοου και σήμερα επέστρεψε στο νοσοκομείο με το πυροβόλο όπλο κρυμμένο κάτω από την ιατρική στολή του. Οι αρχές πιστεύουν πως πρόκειται για πράξη εκδίκησης και σημειώνουν πως ο δράστης πυροβόλησε τα άτομα τα οποία πίστευε πως ευθύνονταν για την απόλυσή του. 



Σημειώνεται πως οι αρχές αναφέρουν πως ο δράστης μετά την αποτρόπαια πράξη του αυτοπυροβολήθηκε. Τα αμερικανικά μέσα επιβεβαιώνουν πως ανάμεσα στα άτομα που πυροβολήθηκαν υπάρχει ένας νεκρός. 

Τα νοσοκομεία στη Νέα Υόρκη μετά την επίθεση λαμβάνουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας για προληπτικούς λόγους. 

Πηγή: skai.gr