Κλείσιμο

Χονγκ Κονγκ: Ο πρόεδρος Σι επιθεώρησε τις κινεζικές στρατιωτικές δυνάμεις

Περισσότερους από 3.000 Κινέζους στρατιώτες που σταθμεύουν στο Χονγκ Κονγκ επιθεώρησε την Παρασκευή Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, σε μια λαμπρή στρατιωτική επιθεώρηση, τη μεγαλύτερη που έγινε στην πόλη από την παράδοσή της στην Κίνα από τους Βρετανούς, το 1997.

Ο πρόεδρος Σι είναι υπεύθυνος για τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις (PLA) καθώς προεδρεύει στην Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή. Ο Κινέζος πρόεδρος επαναλάμβανε περιοδικά “Σας Χαιρετώ Σύντροφοι!” και “Σύντροφοι εργάζεστε σκληρά!” στα τέσσερα μικρόφωνα του τζιπ που επέβαινε, υπό την ηχητική συνοδεία στρατιωτικών εμβατηρίων.

Οι στρατιώτες που είχαν χωριστεί σε στρατιωτικούς σχηματισμούς των 20 στρατιωτών ανταποκρίνονταν φωνάζοντας: “Σε χαιρετούμε αρχηγέ!” και “Στην υπηρεσία του λαού!”

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ ελευθέρωσαν την Πέμπτη 26 διαδηλωτές που είχαν θέσει υπό κράτηση τις παραμονές της επίσκεψης του προέδρου της Κίνας στην πόλη για την εικοστή επέτειο της μεταβίβασης της πρώην αποικίας της Βρετανίας στην Κίνα.

Το Χονγκ Κονγκ έχει έκταση 1.105,7 τ.χλμ. και πληθυσμό 7.374.900 κατοίκους σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του 2016. Ήταν βρετανική αποικία από το 1842, ανήκε στη Βρετανική Κοινοπολιτεία έως το 1997 οπότε η κυριαρχία μεταβιβάστηκε στην Κίνα, σε μία μεγαλειώδη τελετή. Από τον λιμένα του Χονγκ Κονγκ γινόταν και συνεχίζεται σήμερα να διενεργείται, το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών της Κίνας.



Πηγή: ΑΜΠΕ - wikipedia