Πιθανότατα συνάντησης του Τραμπ με τον Βλάντιμιρ Πούτιν στη G20

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Αμβούργο άφησε ο Λευκός Οίκος. Η διάσκεψη κορυφής των ηγετών της G20 θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουλίου.

Όπως ανέφερε στο ρωσικό πρακτορείο ITAR TASS υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος δεν έχει ληφθεί ακόμα τελική απόφαση για το θέμα, προσθέτοντας πάντως ότι ο Ντόναλντ Τραμπ προετοιμάζεται ήδη για τη συνάντηση.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, που διατήρησε την ανωνυμία του, «γνωρίζω πολύ καλά ότι τίποτα δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα» ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί και ακριβές το περιεχόμενο των συνομιλιών των δύο ηγετών.

«Υπό μια έννοια ο Ντόναλντ Τραμπ πάντα προετοιμάζεται για τέτοιες συναντήσεις» δήλωσε η αμερικανική πηγή στο TASS. «Μιλάει σχεδόν καθημερινά με τους συμβούλους εθνικής ασφάλειας, μιλάει με τον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Άμυνας μερικές φορές την εβδομάδα, γι 'αυτό και είναι πολύ έμπειρος σε αυτά τα ζητήματα και λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις όχι μόνο από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση, αλλά και πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση» πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η πηγή απέφυγε να προβλέψει πόσο σύντομα θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα επίσκεψης της Tραμπ στην Πολωνία και τη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων των διμερών συναντήσεων. «Δεν ξέρω, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να προβλέψουμε, αναμένω ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί πριν φύγουμε (από τις ΗΠΑ) και θα φύγουμε στις 5 Ιουλίου… Ωστόσο δεν μπορώ να είμαι βέβαιος» ανέφερε ακόμα η αμερικανική πηγή.

Ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους στις 26 Ιουνίου ότι το Κρεμλίνο είναι έτοιμο για αμερικανορωσικές συνομιλίες υψηλού επιπέδου στο Αμβούργο.

Πηγή: skai.gr