Τουλάχιστον 58 τα θύματα της πυρκαγιάς στο Γκρένφελ του Λονδίνου

Πενήντα-οκτώ άνθρωποι αγνοούνται και πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους στην καταστροφική πυρκαγιά στην πολυκατοικία «Πύργος Γκρένφελ» στο Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ο αριθμός των αγνοούμενων περιλαμβάνει τους έως τώρα 30 επιβεβαιωμένους νεκρούς. Οι 15 εκ των οποίων έχουν ανασυρθεί από τα χαλάσματα και ένας κατέληξε σε νοσοκομείο της πόλης.

Η Αστυνομία επισήμανε πως ο αριθμός των αγνοούμενων μπορεί να αυξηθεί, καθώς οι έως τώρα υπολογισμοί βασίζονται σε μαρτυρίες ενοίκων και γειτόνων, που ενδεχομένως δεν καλύπτουν το σύνολο των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στο κτήριο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί σε περίπου 70.

Δεκαεννέα τραυματίες παραμένουν νοσηλευόμενοι, εκ των οποίων οι 10 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο διοικητής της Αστυνομίας Στούαρτ Κάντι επανέλαβε ότι η επιχείρηση στο 24ώροφο κτήριο θα διαρκέσει εβδομάδες ή περισσότερο, προκειμένου να εντοπιστούν και να ταυτοποιηθούν όλες οι σοροί.

Η έρευνα διακόπηκε χθες Παρασκευή για λόγους ασφαλείας όμως συνεχίστηκε σήμερα απόγευμα.

Η καταστροφή στον Πύργο Γκρένφελ – που συγκαταλέγεται στις αποκαλούμενες κοινωνικές εστίες –  έχει προκαλέσει μεγάλες πιέσεις στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, ειδικά μετά την αποκάλυψη πως οι κάτοικοι είχαν καταγγείλει κενά στην πυρασφάλεια πριν την καταστροφοί.

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, οι εργολάβοι που είχαν αναλάβει την ανακαίνιση του κτηρίου πριν λίγα χρόνια χρησιμοποίησαν φθηνά υλικά που διευκόλυναν την γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς.
Πηγή: skai.gr