Βρετανία: Οι τρομοκρατικές επιθέσεις διώχνουν τους επισκέπτες

Οι πρόσφατες επιθέσεις στο Μάντσεστερ και στο Λονδίνο οδήγησαν σε μείωση του αριθμού των επισκεπτών σε πάρκα και αξιοθέατα, σύμφωνα με την εταιρεία Merlin Entertainments που διαχειρίζεται το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Madame Tussaud's, την Legoland, το London Eye και το Sea Life.

Η βρετανική πρωτεύουσα βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή ενώ πολύ συχνό είναι και το φαινόμενο «εσφαλμένων συναγερμών», από ξεχασμένα σακίδια ή δέματα που κινητοποιούν τις αρχές υπό τον φόβο νέων τρομοκρατικών χτυπημάτων.  

Μέσα σε αυτό το κλίμα η Merlin Entertainments (No2 παγκοσμίως «πίσω» μόνο από την Disney στα ψυχαγωγικά πάρκα) εκφράζει την ανησυχία της για την μελλοντική ροή επισκεπτών στα αξιοθέατα, στα οποία η ροή επισκεπτών ήταν φυσιολογική στις αρχές του χρόνου αλλά ακόμα και μετά το πρώτο τρομοκρατικό χτύπημα τον Μάρτιο. 

Μπαράζ επιθέσεων από τους τελευταίους μήνες

Στις 22 Μαρτίου, ένας άνδρας έπεσε με αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς, στη γέφυρα του Γουέστμινστερ, σκοτώνοντας δύο άτομα και στη συνέχεια κατευθύνθηκε ως το περίβολο του βρετανικού κοινοβουλίου, μαχαιρώνοντας θανάσιμα έναν αστυνομικό, πριν πέσει με τη σειρά του νεκρός από πυρά άλλου αστυνομικού της πύλης του κοινοβουλίου.

Δύο μήνες αργότερα, στις 22 Μαΐου, βομβιστής καμικάζι ανατιναζόταν στο φουαγιέ του Manchester Arena αμέσως μετά τη λήξη συναυλίας της Αριάνα Γκράντε, οδηγώντας στο θάνατο 22 άτομα και τραυματίζοντας ακόμα 59.

Στις 3 Ιουνίου, τρεις άνδρες έπεσαν βαν πάνω σε πεζούς που περπατούσαν στη Γέφυρα του Λονδίνου, και στη συνέχεια βγήκαν από το όχημα και μαχαίρωσαν όποιον βρήκαν μπροστά τους φωνάζοντας «αυτό είναι για τον Αλλάχ». Επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Ισλαμικό Κράτος: «Σκοτώστε, έχουμε Ραμαζάνι»

Το Ισλαμικό Κράτος καλεί μέσω τους οπαδούς του να εντείνουν τα τρομοκρατικά χτυπήματα στα κράτη της «άπιστης Δύσης» κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, προτείνοντάς ακόμα και στους μη στρατολογημένους, «μοναχικούς λύκους» να χρησιμοποιήσουν για τον σκοπό αυτό πιστόλια, μαχαίρια και βαριά οχήματα.

Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας