Συναγερμός στο κέντρο του Παρισιού (Video)

Οι αστυνομικές αρχές διενεργούν έρευνα στην Παναγία των Παρισίων έχοντας αποκλείσει την περιοχή.

Τοπικά μέσα αναφέρουν πως ένας άνδρας οπλισμένος με σφυρί προσπάθησε να επιτεθεί σε αστυνομικούς οι οποίοι πυροβόλησαν εναντίον του και τον εξουδετέρωσαν. 




Σύμφωνα με την Liberation ο ένοπλος είναι τραυματίας και έχει διακομιστεί σε τοπικό νοσοκομείο.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τα κίνητρα του δράστη με τις αρχές να έχουν αποκλείσει ολόκληρη την περιοχή γύρω από την Παναγία των Παρισίων.  




Σημειώνεται πως οι αστυνομικές αρχές έχουν για λόγους ασφαλείας ζητήσει από τους επισκέπτες της Παναγίας των Παρισίων να παραμείνουν εντός του ναού. Σύμφωνα με γαλλικά μέσα εντός του ναού βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 900 άτομα. Τα Γαλλικά μέσα αναφέρουν επίσης πως δεν υπάρχει πέραν του ενόπλου κάποιος άλλος τραυματισμός. Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε έρευνα και εντός του ναού. 

Σημειώνεται επίσης πως η Παναγία των Παρισίων βρίσκεται μόλις μερικά μέτρα από τα κεντρικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης. 

Στο σημείο έχει σπεύσει και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας το οποίο και έχει αναλάβει την σχετική έρευνα αναφορικά με το συμβάν. 

Ο ναός της Παναγίας των Παρισίων είναι ένα από τα πιο σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα στον κόσμο με περισσότερους από 134 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. 



Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός. 

Σε δηλώσεις του στα γαλλικά μέσα ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ, δήλωσε πως ο δράστης κατά την επίθεσή του προς τους αστυνομικούς έξω από την Παναγία των Παρισίων φώναξε "αυτό είναι για την Συρία". 

Σύμφωνα με το France Info ο δράστης της σημερινής επίθεσης είναι αλγερινής καταγωγής, γεννημένος το 1977. Στην κατοχή του μάλιστα βρέθηκε και κάρτα παραμονής η οποία ήταν επικαιροποιημένη και έγκυρη. 




Πηγή: skai.gr