Ο Τραμπ τιτιβίζει για το αντιμεταναστευτικό εν μέσω του χαμού στο Λονδίνο

Μήνυμα στήριξης στη Βρετανία έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τα δύο τρομοκρατικά περιστατικά που έλαβαν χώρα στη Γέφυρα του Λονδίνου και σε κοντινή αγορά, φροντίζοντας όμως να αναφερθεί και στο μπλοκαρισμένο διάταγμά του για προσωρινή απαγόρευση εισόδου στους πολίτες έξι κυρίως μουσουλμανικών χωρών.

«Οτιδήποτε μπορούν να κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να βοηθήσουν στο Λονδίνο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, εμείς θα είμαστε εκεί. Είμαστε μαζί σας», έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος στο Twitter. Παράλληλα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως είναι έτοιμο να προσφέρει στη Βρετανία «όποια βοήθεια ζητηθεί».

Πέντε λεπτά νωρίτερα ωστόσο, ενώ είχε ήδη ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα στο Λονδίνο, ο κ. Τραμπ «τιτίβιζε» πως οι ΗΠΑ «χρειάζονται» την απαγόρευση εισόδου ως «έξτρα επίπεδο ασφαλείας», και καλούσε τα δικαστήρια που έχουν μπλοκάρει την επίμαχη εντολή να «μας δώσουν πίσω τα δικαιώματά μας».



Η κυβέρνηση Τραμπ έχει προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να ξεμπλοκάρει το αντιμεταναστευτικό διάταγμα, το οποίο απαγορεύει για 90 ημέρες την είσοδο στις ΗΠΑ στους πολίτες της Συρίας, της Λιβύης, του Ιράν, της Σομαλίας, του Σουδάν και της Υεμένης.

Η εφαρμογή του διατάγματος έχει ανασταλεί από ομοσπονδιακά δικαστήρια σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, καθότι οι έδρες έκριναν πως μπορεί να ερμηνευτεί ως προσπάθεια απαγόρευσης εισόδου με γνώμονα τη θρησκεία, κάτι που αντιβαίνει στο Σύνταγμα.

Ο Λευκός Οίκος από την πλευρά του υποστηρίζει πως το όλο σχέδιο έχει στόχο να αποτρέψει την η είσοδο επίδοξων τρομοκρατών, επιχειρηματολογώντας πως ο πρόεδρος έχει τη συνταγματική εξουσία να προστατεύει τη χώρα από εξωτερικές απειλές.
Πηγή: skai.gr