Η Λε Πεν «ξεπατίκωσε» λόγο του Φιγιόν

Για λογοκλοπή κατηγορείται η Μαρίν Λε Πεν μετά την προεκλογική ομιλία που εκφώνησε τη Δευτέρα, αρκετά σημεία της οποίας ήταν πιστά αντίγραφα του λόγου που εκφώνησε ο υποψήφιος του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, στις 15 Απριλίου.

Τουλάχιστον τέσσερις παράγραφοι της ομιλίας της υποψήφιας του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στο Βιλπάντ της βόρειας Γαλλίας ήταν πιστή «ξεπατικωτούρα» των σχολίων του Φιγιόν.

Τα σημεία που η Λε Πεν αντέγραψε αφορούσαν τη σημασία της γεωγραφικής θέσης της Γαλλίας, τη διατήρηση των συνόρων της, το πόσο σημαντική είναι η γαλλική γλώσσα. Παράλληλα η Λε Πεν επανέλαβε την σκέψη που είχε εκφράσει ο Φιγιόν ότι ο 21ος αιώνας θα πρέπει να έχει τη σφραγίδα της χώρας.

Από τα επίσης πολύ χτυπητά σημεία της λογοκλοπής είναι οι φράσεις του Ζορζ Κλεμανσό και του Αντρέ Μαλρό τις οποίες επανέλαβε η Λε Πεν στην προσπάθειά της να προσελκύσει το συντηρητικό ακροατήριο.

Ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Φλοριάν Φιλιπό όταν ρωτήθηκε για την λογοκλοπή απάντησε ότι δεν είναι παρά «ένα κλείσιμο του ματιού σε ένα σύντομο συγκινητικό απόσπασμα εκ μέρους μιας υποψήφιας που δείχνει ότι δεν είναι δογματική».

Το ατόπημα της Λεπέν δεν πέρασε απαρατήρητο καθώς πριν ακόμα προλάβει να κατέβει από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσής της κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με τις ομοιότητες των δύο ομιλιών.

Πηγή: skai.gr