Κλείσιμο

Και η Ρωσία μπαίνει στο χορό των επικρίσεων για τις τουρκικές επιδρομές

Στο «χορό» των επικρίσεων για τις χθεσινές τουρκικές επιδρομές εναντίον κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ μπήκε η Ρωσία, αυξάνοντας την διπλωματική πίεση στην Άγκυρα.

Οι τουρκικές επιδρομές παραβίασαν θεμελιώδεις αρχές των σχέσεων μεταξύ κυβερνήσεων της Ρωσίας και της Τουρκίας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μία ημέρα αφότου το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» του για τα τουρκικά χτυπήματα.

Οι τουρκικές κινήσεις «προκαλούν σοβαρές ανησυχίες στη Μόσχα», καθώς πρόκειται για βομβαρδισμούς κουρδικών δυνάμεων «που πραγματικά αντιμάχονται τρομοκρατικές οργανώσεις επί του πεδίου, ειδικά το Ισλαμικό Κράτος», αναφέρει η ρωσική διπλωματία.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ τονίζει δε ότι τέτοιου είδους κινήσεις υπονομεύουν σοβαρά τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και «κλιμακώνουν μία κατάσταση όπου ήδη υπάρχει ένταση».

Παρά τις αμερικανο-ρωσικές πιέσεις πάντως, η Τουρκία συνέχισε σήμερα τις επιδρομές εναντίον κουρδικών θέσεων στο βόρειο Ιράκ, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον έξι ανταρτών.

Τα πλήγματα πάντως απέφεραν πολύ μικρότερο απολογισμό συγκριτικά με την Τρίτη, όταν υπολογίζεται πως έχασαν τη ζωή τους περίπου 70 κούρδοι μαχητές σε Συρία και Ιράκ.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ/Reuters