Γαλλία: Δέκα συλλήψεις για τις επιθέσεις στην εφημερίδα Charlie Hebdo

Σε δέκα συλλήψεις σε συνάρτηση με τις επιθέσεις του 2015 στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo και στο εβραϊκό μίνι μάρκετ που άφησαν πίσω τους 17 νεκρούς προχώρησαν οι γάλλοι εισαγγελείς αυτήν την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι συλληφθέντες προμήθευσαν με όπλα τον έναν εκ των τριών δραστών, τον Αμεντί Κουλιμπαλί, ο οποίος σκότωσε πέντε ανθρώπους. Oι άλλοι δράστες, ο Σερίφ και ο Σαίντ Κουατσί σκότωσαν 12 ανθρώπους στην εφημερίδα, κυρίως δημοσιογράφους και καρτουνίστες.

Οι συλλήψεις, οι οποίες μέχρι στιγμή είναι 10, ξεκίνησαν τη Δευτέρα και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Έρευνες διεξάγονται και στο Βέλγιο.
  
Ο Αμεντί Κουλιμπαλί κατέλαβε το εβραϊκό μίνι-μάρκετ στο ανατολικό Παρίσι, δύο ημέρες μετά την έφοδο δύο ενόπλων στα γραφεία της εφημερίδας.

Ο ίδιος, όπως και οι συνεργάτες του, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των ανδρών των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας. Προηγουμένως είχε παγιδεύσει με εκρηκτικά τον χώρο κατά τη διάρκεια πολιορκίας της αστυνομίας.

Λίγο μετά τις επιθέσεις τον Ιανουάριο του 2015, οι βελγικές αρχές συνέλαβαν έναν άνθρωπο για εμπόριο όπλων και ανακοίνωσαν ότι ερευνούν αν το πρόσωπο αυτό προμήθευσε τον Κουλιμπαλί με όπλα για να πραγματοποιήσει την επίθεση.
Πηγή: skai.gr