Η Μέι υπερασπίζεται τους δεσμούς της Βρετανίας με τη Σαουδική Αραβία

Η Τερέζα Μέι υπερασπίστηκε το ταξίδι που θα πραγματοποιήσει στη Σαουδική Αραβία λέγοντας πως οι δεσμοί του Ηνωμένου Βασιλείου με τη χώρα είναι σημαντικοί για την ασφάλεια, την ευημερία, το εμπόριο και το μέλλον.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας έχει δεχτεί επικρίσεις σε σχέση με την υποστήριξη που παρέχει η χώρα της στον Σαουδαραβικό συνασπισμό ο οποίος μάχεται τους αντάρτες στην Υεμένη.

Ο επικεφαλής των εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν είπε μάλιστα πως τα όπλα που δίνονται από τη Βρετανία έχουν το μερίδιό τους στην ανθρωπιστική καταστροφή αλλά η πρωθυπουργός απάντησε πως η Βρετανία είναι ένας σημαντικός «δωρητής βοήθειας».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγο πριν επισκεφθεί την Ιορδανία, τον προορισμό που προηγείτο της επίσκεψής της στη Σαουδική Αραβία, η κα Μέι είπε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στο ταξίδι της.

Τόνισε πως η ίδια μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για την κοινωνία της Σαουδικής Αραβίας σε σχέση με τη θέση της γυναίκας ενώ πρόσθεσε πως η μοναρχία «ήδη αλλάζει» στο πλαίσιο του προγράμματος «Vision 2030».

«Ελπίζω ότι και οι άνθρωποι που με βλέπουν ως γυναίκα πρωθυπουργό θα δουν ότι και οι γυναίκες μπορούν να επιτύχουν και να καταλάβουν σημαντικές θέσεις», ανέφερε.
Πηγή: skai.gr