Τουρκική η Γερμανία, Αλβανική η Ελλάδα σε τoυρκική εφημερίδα

Με εμπρηστικά πρωτοσέλιδα μερίδα του τουρκικού Τύπου πυροδοτεί την αντιπαράθεση με την Ευρώπη. Χαρακτηριστική περίπτωση η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Star, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι σε 50 χρόνια η Ευρώπη θα είναι μουσουλμανική, η Ελλάδα αλβανική και η Γαλλία αλγερινή. Μάλιστα, η εφημερίδα δημοσιεύει και σχετικό χάρτη με πηχυαίο τίτλο «Για το φόβο της ημισελήνου».

Ας σημειωθεί ότι όλα τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου ελέγχονται πριν τη δημοσίευσή τους, επομένως η κίνηση της εφημερίδας, με πρωτοσέλιδο άρθρο μάλιστα, ήταν γνωστή στο τουρκικό κράτος.

Πέρυσι η Star εμφάνιζε σε χάρτη τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τη Θράκη, την Κρήτη, την Κύπρο και πολλά από τα νησιά του Αιγαίου να ανήκουν στη Τουρκία.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας χαρακτήρισε απαράδεκτες - με όποιο τρόπο κι αν γίνονται - τις χθεσινές δηλώσεις Ερντογάν, που κατηγόρησε την κα Μέρκελ για ναζιστικές πρακτικές εναντίον των Τούρκων.

Από την πλευρά του,
ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών συμπλήρωσε ότι δεν έχει νόημα να απαντούν στις προκλητικές δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων, γιατί θα πέσουν οι ίδιοι στην παγίδα του Ερντογάν. 

«Θρασύ και ανάξιο ανώτατο άρχοντα που χάνει κάθε έλεγχο των λεγομένων του» χαρακτήρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) και υποψήφιος καγκελάριος Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD.

«Δεν είναι όλοι οι Τούρκοι "μικροί Ερντογάν"» δηλώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απαντώντας στα πυρά του τούρκου προέδρου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ερντογάν είχε κάνει λόγο για «ναζί» επειδή Γερμανία και Ολλανδία είχαν απαγορεύσει τις ομιλίες των μελών της κυβέρνησης της Τουρκίας. 



Πηγή: skai.gr