Αϊτή: Οδηγός λεωφορείου έπεσε σε πλήθος και σκότωσε 38 ανθρώπους

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν την Κυριακή στην Αϊτή από ασυνείδητο οδηγό λεωφορείου σύμφωνα με το Sky News. 

Αρχικά ο οδηγός χτύπησε δύο πεζούς, σκοτώνοντας τον έναν, και στη συνέχεια, στην προσπάθειά του να εγκαταλείψει το σημείο, επιτάχυνε και έπεσε πάνω σε ένα γκρουπ μουσικών του δρόμου με αποτέλεσμα να σκοτώσει 37 από αυτούς. 

Τα τοπικά μέσα μετέδιδαν πως ο δράστης είχε μεταφερθεί σε κοντινό αστυνομικό τμήμα αλλά αργότερα προέκυψε ότι διέφυγε της σύλληψης. 

Το δυστύχημα έγινε τα ξημερώματα της στην πόλη Γκονάιβες η οποία βρίσκεται περίπου 90 χιλιόμετρα μακριά από το Πορτ-ο-Πρενς την πρωτεύουσα και την μεγαλύτερη πόλη της Αϊτής.

Οι δυνάμεις έκτακτης ανάγκης μετέφεραν τους τραυματίες στα νοσοκομεία ενώ η αστυνομία προσπαθούσε να επιβάλει την τάξη στον εξαγριωμένο πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο στο σημείο του δυστυχήματος.

Μάλιστα όπως δήλωσε o Faustin Joseph, υπεύθυνος προστασίας του πολίτη στην περιοχή, το συγκεντρωμένο πλήθος θέλησε να βάλει φωτιά στο λεωφορείο και να κάψει ζωντανό τον οδηγό αλλά και τους επιβάτες του λεωφορείου που δεν είχαν βγει έξω.

Οι δρόμοι της Αϊτής είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι και χαοτικοί καθώς οι οδηγοί και οι πεζοί δεν ακολουθούν τους κανόνες οδικής ασφάλειας.
Πηγή: skai.gr