ΗRW: 300 ιρακινούς, πρώην αστυνομικούς, δολοφόνησε το Ισλαμικό Κράτος

Τριακόσιους ιρακινούς πρώην αστυνομικούς σκότωσε το Ισλαμικό Κράτος πριν από τρεις εβδομάδες και στη συνέχεια τους έθαψε όλους μαζί σε ομαδικό τάφο κοντά στην πόλη Χαμάμ αλ-Aλίλ νότια της Μοσούλης σύμφωνα με τον Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δημοσιογράφος του Reuters που επισκέφθηκε την περιοχή που βρίσκεται ο μαζικός τάφος ανέφερε ότι κάποια από τα θύματα ήταν αποκεφαλισμένα και άλλα είχαν πεθάνει από πυροβολισμό.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για πολλά φορτηγά που μετέφεραν τους πρώην αστυνομικούς σε διάφορα σημεία κοντά στην πρώην γεωργική σχολή με σκοπό να τους θανατώσουν. Ένας εργάτης ανέφερε ότι είδε αρχικά φορτηγά να μεταφέρουν ορισμένους πρώην αστυνομικούς και στη συνέχεια άκουσε πυροβολισμούς και κραυγές.

«Αυτά είναι κάποια νέα στοιχεία που συμπληρώνουν τις φρικιαστικές μαζικές δολοφονίες που διενεργεί το Ισλαμικό Κράτος γύρω από την περιοχή της Μοσούλης» δήλωσε αναπληρωτής διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Μέση Ανατολή, συμπληρώνοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος θα πρέπει να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα ενάντια της ανθρωπότητας τα οποία έχει διαπράξει.
Πηγή: skai.gr