Αυτοκτόνησε 10χρονο κορίτσι στον Καναδά

Ένα 10χρονο κορίτσι αυτοκτόνησε την Τρίτη, σε απομονωμένη περιοχή του Καναδά. Ήταν το τέταρτο κορίτσι, μέλος των αυτόχθονων φυλών της χώρας, που προέβη σε αυτοχειρία τον Οκτώβριο.

Η 10χρονη προερχόταν από την Λίμνη Ντεσαμπού, περίπου 460 χλμ. βορειοανατολικά του Σακσατούν της Σασκατσεουάν, σύμφωνα με τον Μπόμπι Κάμερον από την ομοσπονδία κυρίαρχων αυτόχθονων εθνών, μια πολιτική οργάνωση Αβοριγίνων στο Σασκατσεουάν.

Οι αυτοκτονίες φανερώνουν την ανάγκη για «βελτίωση της ποιότητας ζωής», σημείωσε ο κ. Κάμερον, ζητώντας καλύτερο σύστημα εκπαίδευσης, στέγασης και ψυχικής υγείας.

Νωρίτερα φέτος μια φτωχή κοινότητα Αβοριγίνων του Οντάριο, η Ατταουαπισκάτ, κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έπειτα από σειρά με απόπειρες αυτοκτονίας, ενώ η αυτόχθονη κοινότητα της Μανιτόμπα επίσης ζήτησε ομοσπονδιακή βοήθεια για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών.

Στον πληθυσμό των 1,4 εκατομμυρίων Αβοριγίνων στον Καναδά, καταγράφονται υψηλότερα επίπεδα φτώχιας και χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής συγκριτικά με άλλους Καναδούς. Οι γηγενείς κάτοικοι πέφτουν συχνά θύματα βίαιων εγκληματών, εθισμών και καταδικάζονται σε μεγαλύτερες ποινές φυλάκισης.
Πηγή: skai.gr