Ακυρώνει την υποψηφιότητα της Ρώμης η νέα δήμαρχος της πόλης (Video)

Η νέα δήμαρχος της Ρώμης προχώρησε σήμερα στην επίσημη απόσυρση της υποψηφιότητας της Ρώμης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, αναλύοντας τους λόγους σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Αναλυτικότερα η κ. Ράτζι ανακοίνωσε πως η Ρώμη αποσύρει την υποψηφιότητά της καθώς δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι για τη διοργάνωση μίας τόσο κοστοβόρρας διοργάνωσης. Η Βιρτίζνια Ράτζι παρουσίασε επίσης μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σύμφωνα με την οποία το κόστος διοργάνωσης Ολυμπιακών Αγώνων είναι εξαιρετικά σύνηθες να είναι πολύ μεγαλύτερο από τις αρχικές προβλέψεις.

Η δήμαρχος της Ρώμης σημείωσε επίσης με νόημα πως η ιταλική πρωτεύουσα αποπληρώνει ακόμη συσσωρευμένες οφειλές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960(!) αλλά και το μουντιάλ του 1990(!). Τόνισε ακόμη πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μία διοργάνωση η οποία ωφελεί ποικιλοτρόπως τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες και τις πολυεθνικές αλλά καθόλου τους απλούς πολίτες οι οποίοι στο τέλος καλούνται να πληρώσουν τεράστιους λογαριασμούς.

Η κ. Ράτζι είπε επίσης πως οι εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται πολλές φορές με υπέρογκα κόστη καταλήγουν τις περισσότερες φορές «κουφάρια» χωρίς να μπορεί τελικώς κανείς να τις αξιοποιήσει για το κοινωνικό σύνολο. Η κ. Ράτζι αναφέρθηκε επίσης και στα παραδείγματα του Λονδίνου και της Αθήνας, διοργανώσεις που όπως είπε κόστισαν τεράστια ποσά και τελικώς οι εγκαταστάσεις έχουν αφεθεί να «σαπίζουν».

Κλείνοντας την ομιλία της η δήμαρχος της Ρώμης υπογράμμισε πως θα ήταν μεγάλη ανευθυνότητα από την πλευρά του Δήμου να εμπλέξει τον ιταλικό λαό με ένα τόσο δυσβάσταχτο χρέος το οποίο θα υποθηκεύσει το μέλλον και των επόμενων γενεών.

Δείτε το video της ιταλικής υποψηφιότητας:


Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης