Οριστικά 3η εκλογική αναμέτρηση στην Ισπανία - Δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο Ραχόι

Σε πρωτοφανή πολιτική κρίση βυθίζεται η Ισπανία, αφού την Παρασκευή ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι έχασε και τη δεύτερη ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο.

Έτσι θα πραγματοποιηθεί οριστικά τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε ένα έτος, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 25 Δεκεμβρίου.

Ο ηγέτης του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP) συγκέντρωσε και πάλι τις ίδιες ψήφους στο 350μελές κοινοβούλιο, 170, έξι λιγότερες απ' όσες χρειαζόταν προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση.

Υπέρ του Ραχόι ψήφισαν οι βουλευτές του Λαϊκού Κόμματος (PP), εκείνοι του κεντρώου, φιλελεύθερου Ciudadanos και μία βουλευτίνα από ένα μικρό, τοπικό κόμμα των Κανάριων Νήσων. Οι Σοσιαλιστές, η αριστερή συμμαχία Unidos Podemos και τα κόμματα της Χώρας των Βάσκων και της Καταλονίας τον καταψήφισαν.

Κατά τη συνεδρίαση του ισπανικού κοινοβουλίου, ο Μαριάνο Ραχόι επιτέθηκε στον αρχηγό του PSOE (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα), Πέδρο Σάντσεθ από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας τον ότι έχει κρυφή και ανομολόγητη ατζέντα για τη διεξαγωγή νέων εκλογών, καθώς μόνο οι Σοσιαλιστές μπορούσαν να δώσουν λύση στο διαφαινόμενο αδιέξοδο. 
Πηγή: skai.gr