Διόδια

Σε εξέλιξη η μεγάλη επιστροφή μετά το Πάσχα: Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου και χαμηλές ταχύτητες από τα διόδια του Ισθμού μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας για την επιστροφή των εκδρομέων

Κλείσιμο

Νέα εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα

Δύο βαλλιστικούς πυραύλους μεσαίας ακτίνας δράσης εκτόξευσε την Τετάρτη η Βόρεια Κορέα, κλιμακώνοντας την ένταση με τις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Παρά τις έντονες αντιδράσεις, η Πιονγιάνγκ φαίνεται να συνεχίζει απτόητη τις προσπάθειες ανάπτυξης του βαλλιστικού πυραυλικού οπλοστασίου της.

Την ταυτόχρονη εκτόξευση των δύο πυραύλων εντόπισαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση της στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ (ΝΟRAD), ο ένας πύραυλος εξερράγη αμέσως μετά την εκτόξευσή του, ενώ ο δεύτερος πύραυλος “εντοπίστηκε να έχει πορεία πτήσης από τη Βόρεια Κορέα προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας”. Οι δύο εκτοξεύσεις δεν αποτέλεσαν απειλή για τη Βόρεια Αμερική διευκρίνισε η NORAD.

Το αμερικανικό ΥΠΕΞ καταδίκασε τις εκτοξεύσεις, εκφράζοντας την αποφασιστικότητά του για την αντιμετώπιση των βορειοκορεατικών προκλήσεων. «Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τους συμμάχους μας σε όλο τον κόσμο και ν' αντιδράσουμε στις προκλήσεις τις Βόρειας Κορέας», δήλωσε η Τζούλια Μέισον εκπρόσωπος του Υπουργείου.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Νότιας Κορέας σε ανακοίνωσή του «καταδίκασε σθεναρά» την εκτόξευση των πυραύλων, εξηγώντας ότι η νέα εκτόξευση πυραύλων καταδεικνύει σαφώς τις προθέσεις του Βορρά να αναπτύξει δυνατότητα πυραυλικών επιθέσεων στο Νότο αλλά και τις γειτονικές χώρες.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε ότι ο πύραυλος έπεσε μέσα στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας, μια υπεράκτια ζώνη 200 ναυτικών μιλίων όπου η χώρα έχει κυριαρχικά δικαιώματα για την εξερεύνηση και την εκμετάλλευση πόρων. "Πρόκειται για μια σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της Ιαπωνίας και για μια ασυγχώρητη πράξη βίας προς την ασφάλεια της Ιαπωνίας", δήλωσε ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε.


Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ