Τουρκία: Μείωση 40% στις τουριστικές αφίξεις τον Ιούνιο

Οι αφίξεις ξένων τουριστών μειώθηκαν κατά 40% στην Τουρκία τον Ιούνιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, με συνέπεια να βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδό τους φέτος, λόγω των επιθέσεων και της διπλωματικής κρίσης με τη Ρωσία, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Τουρισμού.

Ωστόσο ο αντίκτυπος της επίθεσης στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης στις 28 Ιουνίου που οι αρχές απέδωσαν στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου από μέρος του στρατού αναμένεται να γίνει αισθητός στα στατιστικά στοιχεία του Ιουλίου.

Ο Ιούνιος είναι κατά παράδοση μήνας υψηλής τουριστικής περιόδου για έναν τομέα που είχε έσοδα 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων (31,5 δισεκ. ευρώ) το 2015.

Οι αφίξεις των ρώσων τουριστών κατέρρευσαν, καθώς μειώθηκαν κατά 93% τον Ιούνιο, λόγω της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας. Οι δύο χώρες μόλις πρόσφατα συμφιλιώθηκαν.
Η επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ (47 νεκροί) και το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου (270 νεκροί) ήταν αιτία για το προσωρινό κλείσιμο του αερολιμένα.

Εδώ και ένα χρόνο η Τουρκία πλήττεται από σειρά αιματηρών επιθέσεων που οι αρχές αποδίδουν ή στο Ισλαμικό Κράτους ή στους κούρδους αντάρτες.
Πηγή: skai.gr