Τέσσερις μέρες πριν οι γαλλικές αρχές είχαν λάβει προειδοποίση για ενδεχόμενη επίθεση

Ενημερωμένες φαίνεται ότι ήταν οι γαλλικές αρχές για ενδεχόμενη επίθεση επί γαλλικού εδάφους, τέσσερις ημέρες πριν το περιστατικό, όπως μετέδωσε εχθές το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού RTL, οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας είχαν λάβει μια πληροφορία από ξένη υπηρεσία η οποία ανέφερε ότι «ένας άντρας ήταν έτοιμος να λάβει μέρος σε επίθεση σε γαλλικό εθνικό έδαφος».

Η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία είχε στα χέρια της μόνο μια φωτογραφία του συγκεκριμένου υπόπτου, αλλά όχι το όνομα ή τη διεύθυνση κατοικίας του.

Αν και έστειλε τη φωτογραφία στα αστυνομικά τμήματα της χώρας, ωστόσο, η κίνηση αυτή δεν ήταν - όπως αποδείχθηκε - αρκετή για να αποτρέψει την τραγωδία.

Εκ των υστέρων γνωστοποιήθηκε ότι ο άντρας στην φωτογραφία ήταν ο δεύτερος δράστης της επίθεσης, ο 19χρονος Αμπντέλ Μαλίκ Ναμπίλ Π., τα στοιχεία του οποίου δόθηκαν εχθές στη δημοσιότητα.

Ενίσχυση της ασφάλειας στους θρησκευτικούς χώρους ζήτησαν εχθές από την γαλλική κυβέρνηση εκπρόσωποι όλων των δογμάτων μετά την εκτέλεση ιερέα σε εκκλησία, στη Νορμανδία.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας και Άμυνας για να εξεταστούν μέτρα προστασίας στους τόπους λατρείας.

Εν τω μεταξύ, το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με δύο άντρες που ισχυρίζεται ότι είναι οι δράστες της επίθεσης στην εκκλησία στην Νορμανδία. Στο στιγμιότυπο δηλώνουν πίστη στον αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με την οργάνωση, μία ημέρα μετά την επίθεση.
Πηγή: skai.gr