Ένας νεκρός και 11 τραυματίες από έκρηξη σε εστιατόριο στη Γερμανία - Φόβοι για βομβιστή αυτοκτονίας

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 11 τραυματίστηκαν από έκρηξη σε εστιατόριο στην πόλη Άνσμπαχ της νότιας Γερμανίας, κοντά στη Νυρεμβέργη, το βράδυ της Κυριακής.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρία, Γιοαχίμ Χέρμαν, δήλωσε ότι η έκρηξη δεν οφείλεται σε ατύχημα και δείχνει να πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια, ενώ η δήμαρχος της πόλης, Κάρντα Σάιντελ, δήλωσε σε τοπικές εφημερίδες ότι η έκρηξη οφείλεται πιθανότατα σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, πληροφορία που έρχεται σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα αναφορές που έκαναν λόγο για διαρροή υγραερίου στον χώρο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρείας κλίμακας επιχείρηση της αστυνομίας με τη συνδρομή σωστικών συνεργείων, στην οποία συμμετέχει και ένα ελικόπτερο, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πόλη σπεύδει ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών, ενώ έχει ήδη ακυρωθεί το μουσικό φεστιβάλ "Ansbach Open" που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί κοντά στο σημείο του συμβάντος και το οποίο θα παρακολουθούσαν περίπου 2.500 θεατές.

Σύμφωνα με άλλες αναφορές, η αστυνομία δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της επίθεσης από βομβιστή αυτοκτονίας, ενώ ερευνητές πιστεύουν ότι ο νεκρός είναι πιθανότατα ο καμικάζι που μετέφερε τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Επιπλέον, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι στο σημείο πριν την έκρηξη εθεάθη ένας άνδρας με σακίδιο, στον οποίο νωρίτερα δεν είχε επιτραπεί η είσοδος στο φεστιβάλ, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες ότι στόχος ήταν το "Ansbach Open"




Το νέο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο τριήμερο τρόμου που βιώνει η Γερμανία, μετά την αιματηρή επίθεση ενός 18χρονου Ιρανογερμανού την Παρασκευή στο Μόναχο, ο οποίος σκότωσε 9 άτομα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ενώ το απόγευμα της Κυριακής ένας Σύρος πρόσφυγας επιτέθηκε θανάσιμα με ματσέτα σε μία γυναίκα και τραυμάτισε άλλους δύο στη Στουτγκάρδη, πριν συλληφθεί από τις γερμανικές αρχές.



Map locator

Πηγή: skai.gr