Κλείσιμο

Λουιζιάνα: Τρεις νεκροί αστυνομικοί από πυρά αγνώστου σε εμπορικό κέντρο

Τρεις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους από πυρά αγνώστου στο εμπορικό κέντρο της Λουιζιάνα Baton Rouge, ενώ σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο δράστης, ο οποίος μέχρι πριν από λίγο κυκλοφορούσε ελεύθερος, έπεσε νεκρός από πυρά των αστυνομικών που τον καταδίωκαν. 

Η αστυνομία πιστεύει ότι υπάρχουν ακόμα δύο δράστες που παραμένουν ελεύθεροι ενώ υπάρχουν και τρεις ακόμα τραυματισμένοι αστυνομικοί, ο ένας εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο ένας εκ των δραστών σκοτώθηκε και δύο άλλοι «ενδεχομένως διαφεύγουν», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου του γραφείου του σερίφη.

Αυτή τη στιγμή αστυνομικοί ελέγχουν την περιοχή που σημειώθηκε το περιστατικό προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι ο ύποπτος δεν είχε τοποθετήσει εκρηκτικά. Χρησιμοποιούν το ειδικό ρομπότ της αστυνομίας.

Ο Ντον Κόπολα, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πόλη της Λουιζιάνας, δήλωσε ότι «πολλοί αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί από πυρά» στο τηλεοπτικό δίκτυο WAF89, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τις συνθήκες κατά τις οποίες ξέσπασαν οι πυροβολισμοί.

Στο Μπατόν Ρουζ ο θάνατος ενός Αφροαμερικανού από αστυνομικά πυρά είχε προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών και οργισμένες διαδηλώσεις.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έγραψε πως θρηνούμε για τους τρεις αστυνομικούς επειδή υπάρχει έλλειψη ηγεσίας στην χώρα. «Απαιτούμε νόμο και τάξη» υπογράμμισε. 

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ