Επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης και των ΗΠΑ ζητά το Ισλαμικό Κράτος

Σε επιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού καλεί τους υποστηρικτές του το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με νέο ηχογραφημένο μήνυμα που φέρεται να προέρχεται από εκπρόσωπο της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

«Ραμαζάνι, ο μήνας της κατάκτησης. Προετοιμαστείτε, να είναι έτοιμοι [...] έτσι ώστε να τον κάνετε μήνα της συμφοράς παντού για τους άπιστους», τονίζεται στο μήνυμα, το οποίο απευθύνεται «ειδικά σε μαχητές και υποστηρικτές του χαλιφάτου στην Ευρώπη και την Αμερική».

Το μήνυμα φέρεται να προέρχεται από τον τζιχαντιστή Αμπού Μοχάμεντ αλ-Aντνάνι, και κυκλοφόρησε σε λογαριασμούς Twitter που συνήθως αναμεταδίδουν υλικό του ISIS. Η αυθεντικότητα του υλικού δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί.

Οι τζιχαντιστές προτρέπουν μάλιστα τους ευρωπαίους και αμερικανούς υποστηρικτές τους να εστιάσουν σε επιθέσεις στις πατρίδες τους, παρά να επιχειρήσουν να μεταβούν στη Μέση Ανατολή ώστε να πολεμήσουν στις τάξεις του ISIS.

«Η μικρότερη ενέργεια που πραγματοποιείτε στη γη τους είναι καλύτερη και έχει μεγαλύτερη διάρκεια για εμάς από αυτό που θα κάνατε εάν ήσασταν μαζί μας. Εάν ένα από εσάς ελπίζει να φτάσει στο Ισλαμικό Κράτος, ευχόμαστε να ήμασταν στη θέση σας για να τιμωρήσουμε τους σταυροφόρους μέρα και νύχτα».

Σημειώνεται πάντως ότι στο μήνυμα δεν γίνεται αναφορά στην πτήση της EgyptAir, που συνετρίβη στη Μεσόγειο τα ξημερώματα της Πέμπτης με 66 επιβαίνοντες, εν μέσω εικασιών ότι η τραγωδία μπορεί να οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση.
Πηγή: skai.gr