Συρία: 19 άμαχοι νεκροί από επίθεση εναντίον αλαουιτικού χωριού στη Χάμα

Τουλάχιστον 19 άμαχοι και οκτώ φιλοκαθεστωτικοί πολιτοφύλακες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης που εξαπέλυσε χθες η τζιχαντιστική οργάνωση Μέτωπο Αλ-Νόσρα και σύμμαχοί της σε αλαουιτικό χωριό στην κεντρική Συρία.

Σύμφωνα με το Συριακό παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Μέτωπο Αλ-Νόσρα, το συριακό σκέλος της Αλ Κάιντα, μαζί με ισλαμιστικές οργανώσεις, κατέλαβαν το αλαουιτικό χωριό αλ-Ζάρα, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική επαρχία Χάμα.

«Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, μπήκαν στα σπίτια και άνοιξαν πυρ εναντίον των οικογενειών, σκοτώνοντας τουλάχιστον 19 άμαχους, ανάμεσά τους έξι γυναίκες», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Οκτώ πολιτοφύλακες σκοτώθηκαν επίσης στην επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα την κατάληψη του χωριού, πρόσθεσε ο Ραχμάν και ανάφερε ότι άμαχοι απήχθησαν επίσης, χωρίς να διευκρινίσει.

«Τρομοκρατικές οργανώσεις εισχώρησαν στο αλ-Ζάρα, διέπραξαν σφαγή όπως και καταστροφές και λεηλασίες», μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Το χωριό έγινε στόχος δεκάδων επιδρομών της συριακής αεροπορίας μετά την επίθεση, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Παράλληλα το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε
ότι αεροπορική επιδρομή έπληξε συνάντηση του Μετώπου αλ-Νόσρα στη βορειοδυτική Συρία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 ανώτερα στελέχη της οργάνωσης που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα.

Δεν είναι σαφές αν η αεροπορική επιδρομή που είχε στόχο την εγκαταλελειμμένη αεροπορική βάση Αμπού αλ-Ντουχούρ, πραγματοποιήθηκε από ρωσικά ή αμερικανικά αεροσκάφη. Ρωσία και ΗΠΑ έχουν αυξήσει τις επιδρομές κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Συρία. Ο Ραχμάν πρόσθεσε ότι η αεροπορική βάση βομβαρδίστηκε ανηλεώς κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Η Συρία, βυθισμένη σε έναν καταστροφικό πόλεμο που έχει στοιχίσει τη ζωή περισσοτέρων από 280.000 ανθρώπων σε πέντε χρόνια, έχει κατακερματιστεί ανάμεσα στο συριακό καθεστώς, τους αντάρτες, τους τζιχαντιστές και τις κουρδικές δυνάμεις.
Πηγή: skai.gr