Λουτρό αίματος με πάνω από 90 νεκρούς από τρία χτυπήματα στη Βαγδάτη

Μία από πιο αιματηρές ημέρες των τελευταίων μηνών έζησε σήμερα Τετάρτη η Βαγδάτη, καθώς περισσότεροι από 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις, για τις οποίες ανάλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος.

Οι επιθέσεις άφησαν πίσω τους περισσότερους από 150 τραυματίες. Πολλοί βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και ο αριθμός των νεκρών δεν αποκλείεται να αυξηθεί.

Η πλέον πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε το πρωί σε πολυσύχναστη λαϊκή αγορά στη σιιτική συνοικία Σάντρ Σίτι, προκαλώντας το θάνατο περισσότερων από 60 ανθρώπων.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που προκάλεσε μεγάλες φθορές σε πολλά κτήρια και αυτοκίνητα. Τα εκρηκτικά φαίνεται ότι ήταν κρυμμένα κάτω από φορτηγάκι που μετέφερε φρούτα και λαχανικά.

Λίγες ώρες αργότερα, δύο ακόμα βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα φονικά τους φορτία κοντά σε σημεία ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας, προκαλώντας το θάνατο περίπου 30 ακόμα ανθρώπων.

Η πρώτη επίθεση έλαβε χώρα στην περιοχή Καντεμίγια, όπου βρίσκεται ένα από τα πιο ιερά σημεία για το σιιτικό Ισλάμ, ενώ η δεύτερη έπληξε μία επί το πλείστον σουνιτική περιοχή στη δυτική Βαγδάτη.

Το σουνιτικό ISIS συχνά στοχοθετεί σιίτες καθώς τους θεωρεί αποστάτες και αιρετικούς.

Όλοι οι απολογισμοί είναι ανεπίσημοι και βασίζονται στις πληροφορίες διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Η αιματοχυσία της Τετάρτης
έρχεται τη στιγμή που το Ιράκ βρίσκεται παγιδευμένο σε βαθιά πολιτική κρίση που έχει παραλύσει την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο.

Ο πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι και άλλοι ιρακινοί αξιωματούχοι έχουν αποδώσει τις επιθέσεις στην πίεση που δέχονται οι τζιχαντιστές, λόγω των εδαφικών απωλειών που υφίστανται υπό την πίεση των κυβερνητικών δυνάμεων.
Πηγή: skai.gr