Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες μετά από επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στην Τουρκία

Δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν λόγω έκρηξης παγιδευμένου αυτοκινήτου που σημειώθηκε στη νότια Τουρκία, κοντά σε αρχηγείο της Αστυνομίας στην πόλη Γκαζιαντέπ.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δύο οχήματα πλησίασαν το αρχηγείο και ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών. Στη συνέχεια ένα από τα δύο αυτοκίνητα ανατινάχτηκε ενώ το δεύτερο απομακρύνθηκε από το σημείο.

Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του δεύτερου οχήματος. Η τουρκική Αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι ενός άνδρα που θεωρείται ύποπτο για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, και πιστεύεται ότι έλαβε μέρος στη βομβιστική επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον πατέρα του υπόπτου.

Δεκαεννέα αστυνομικοί
και τέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν από την επίθεση. Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε επί τόπου ενώ ο δεύτερος υπέκυψε στα τραύματά του αφού διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Γκαζιαντέπ ακυρώθηκαν.

Εν τω μεταξύ, τρεις τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 14 άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα από ένοπλη επίθεση κούρδων μαχητών στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στην πόλη Νουσαϊμπίν, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο τουρκικός στρατός.

Στη νοτιοανατολική Τουρκία, η οποία κατοικείται κυρίως από Κούρδους, σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας και μαχητές του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) μετά την κατάρρευση μιας εκεχειρίας πέρυσι.


Πηγή: skai.gr