Μέρκελ: Μεγάλη η συνεισφορά της Τουρκίας στο μεταναστευτικό – Τούσκ: Παράδειγμα η Τουρκία στον τρόπο υποδοχής προσφύγων

Η καγκελάριος της Γερμανίας συνοδευόμενη από τον Ντόναλντ Τουσκ, τον επίτροπο Φρανς Τίμμερμανς και τον Αχμέτ Νταβούτογλου, πραγματοποίησε εχθές επίσκεψη στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Νιτζίμπ.

Η γερμανίδα καγκελάριος ξεναγήθηκε στον καταυλισμό και σημείωσε «σήμερα η Τουρκία φιλοξενεί μεγάλο αριθμό προσφύγων και η συμβολή της Άγκυρας στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης είναι εξαιρετικά σημαντική».

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τούσκ υπογράμμισε πως «σήμερα η Τουρκία είναι το καλύτερο παράδειγμα για ολόκληρο τον κόσμο στον τρόπο με τον οποίο υποδέχεται και συμπεριφέρεται στους πρόσφυγες. Η συγκεκριμένη άποψη δεν είναι μόνο μία πολιτική και επίσημη τοποθέτηση αλλά αποτελεί και την προσωπική μου θέση» σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Τούρκος Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας εφαρμόζεται απόλυτα από τη χώρα του αλλά δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η Τουρκία δεν προχωρήσει σε περαιτέρω επανεισδοχές προσφύγων εάν δεν προχωρήσει το ζήτημα με την απελευθέρωση της βίζας για τους τούρκους πολίτες.
Πηγή: skai.gr