Συνάντηση Ομπάμα - Ερντογάν στην Ουάσινγκτον

Συνομιλίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι θα έχει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της επίσκεψής του δεύτερου στην Ουάσινγκτον αυτήν την εβδομάδα για να μετάσχει σε σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια που θα γίνει στην αμερικανική πρωτεύουσα, διαλύοντας τα ερωτηματικά που υπήρχαν σχετικά με το αν θα συναντιούνταν οι δύο ηγέτες.

Η διάρκεια και η ατζέντα της συνάντησης εξαρτάται από τα γεγονότα, δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από το ταξίδι του για τις ΗΠΑ. Ο Ερντογάν σημείωσε ότι θα έχει συνάντηση και με άλλους ηγέτες.

Κατά την ίδια συνέντευξη ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε, εξάλλου, ότι επιθυμεί οι αμερικανικές αρχές να πάρουν μέτρα κατά ενός δικτύου σχολείων που διευθύνει το κίνημα που συνδέεται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον Τούρκο ιεροκήρυκα που ζει στην Πενσιλβάνια και πιστεύεται ότι άνθρωποι που είναι προσκείμενοι σε αυτόν στην αστυνομία και στο δικαστικό σώμα κίνησαν την έρευνα για διαφθορά εναντίον κυβερνητικών αξιωματούχων.

Η σύλληψη την περασμένη εβδομάδα στην Φλόριντα ενός Τουρκο-ιρανού εμπόρου χρυσού, ο οποίος βρισκόταν στο επίκεντρο της έρευνας για το σκάνδαλο αυτό, δεν αφορά την Τουρκία, κατέληξε ο Ερντογάν.
Πηγή: skai.gr