Κλείσιμο

Κοινή δήλωση «28»: Θα αντιμετωπίσουμε ενωμένοι την τρομοκρατική απειλή

Το κοινό ανακοινωθέν ΕΔΩ (αγγλικά)

Την αποφασιστικότητά τους να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατική απειλή «ενωμένοι, με όλα τα απαραίτητα μέσα» διαμηνύουν οι 28 αρχηγοί των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και οι πρόεδροι των θεσμών της ΕΕ, σε κοινό τους ανακοινωθέν για τις αιματηρές επιθέσεις που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες.

Οι αρχηγοί των κρατών μελών της ΕΕ επισημαίνουν την αλληλεγγύη τους στην κυβέρνηση του Βελγίου και στο Βελγικό λαό. «Η ΕΕ και τα κράτη – μέλη της είναι αλληλέγγυοι στο Βέλγιο, και είναι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν την απειλή ενωμένοι στη μάχη κατά του μίσους, του βίαιου εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας» επισημαίνουν.

«Η τελευταία επίθεση το μόνο που επιτυγχάνει είναι να ενισχύει την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τις ευρωπαϊκές αξίες από τις επιθέσεις της μισαλλοδοξίας» υπογραμμίζουν ακόμη οι ευρωπαίοι ηγέτες.

Οι «28» τονίζουν ότι η ΕΕ πενθεί για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων, υπενθυμίζοντας ότι οι κοινοί θεσμοί της Ένωσης φιλοξενούνται στις Βρυξέλλες «χάρη στη γενναιοδωρία της κυβέρνησης και του βελγικού λαού».

Κάλεσμα για τη διαμόρφωση ενός μετώπου της διεθνούς κοινότητας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας απηύθυνε νωρίτερα και ο Μπαράκ Ομπάμα από την Αβάνα όπου βρίσκεται.

To Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα λειτουργήσει τελικά την Τετάρτη, αλλά με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.
Πηγή: skai.gr