Λήξη συναγερμού μετά τους φόβους για επίθεση σε πανεπιστήμιο του Άρκανσα

Σε κατάσταση συναγερμού βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Άρκανσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από αναφορές ότι ένοπλοι, ντυμένοι με μαύρα ρούχα, βρίσκονταν στην πανεπιστημιούπολη.

Στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, το πανεπιστήμιο έκανε λόγο για τρεις πιθανούς υπόπτους που εντοπίστηκαν κοντά στο κτήριο της φοιτητικής ένωσης, και κάλεσε σπουδαστές και προσωπικό να μην κινούνται σε ανοιχτούς χώρους έως ότου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, το ίδρυμα ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ο συναγερμός έχει λήξει και ότι οι δραστηριότητες συνεχίζονται κανονικά, χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Νωρίτερα, η βρετανική Daily Mail μετέδιδε ότι ένας 47χρονος άνδρας συνελήφθη αφού προσπάθησε να βαδίσει μέσα στην πανεπιστημιούπολη με όπλο.

Κατά την τελευταία τριετία, οι ΗΠΑ έχουν βιώσει εντυπωσιακή αύξηση των ένοπλων επιθέσεων, με σχολεία, πανεπιστήμια, εμπορικά κέντρα και στρατιωτικές βάσεις να είναι συνηθισμένοι στόχοι.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να αναλαμβάνει δράση πριν από λίγες εβδομάδες, προωθώντας νέα σειρά εκτελεστικών ενεργειών που παρακάμπτουν το απρόθυμο Κογκρέσο ώστε να αυξηθούν οι έλεγχοι ασφαλείας σε όλες τις αγορές όπλων, ακόμα και σε επιδείξεις.
Πηγή: skai.gr