Γερμανία: Οι πρόσφυγες στην πισίνα μόνο κατόπιν μαθημάτων ισότητας

Οι δημοτικές αρχές μιας πόλης στα νότια της Κολονίας ανακοίνωσαν την Δευτέρα ότι θα επιτρέψουν και πάλι στους άνδρες πρόσφυγες να χρησιμοποιούν την κλειστή πισίνα του δήμου, αφού τους μιλήσουν αρχικά για την ανάγκη να συμπεριφέρονται με σεβασμό στις γυναίκες.

Το Μπρόνχαϊμ, μια κωμόπολη που απέχει 30 χιλιόμετρα από την Κολονία, απαγόρευσε την περασμένη εβδομάδα στους αιτούντες άσυλο να μπαίνουν στις εγκαταστάσεις της πισίνας, μετά από καταγγελίες που έγιναν από γυναίκες οι οποίες υποστήριζαν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η απαγόρευση θα αρθεί την Τετάρτη, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος με ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε. «Η άρση δεν είναι αποτέλεσμα πιέσεων (που δέχτηκε η πόλη) μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στα μέσα ενημέρωσης, αλλά αποφασίστηκε κατόπιν συζητήσεων με τους πρόσφυγες για το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται στις γυναίκες», ανεξαρτήτως αν πρόκειται για μετανάστριες ή όχι.

Την περασμένη εβδομάδα ο δήμος ανέφερε ότι ήθελε να στείλει κοινωνικούς λειτουργούς σε τρία κέντρα φιλοξενίας προσφύγων για να δώσουν στους άνδρες μαθήματα περί ισότητας των φύλων και σεβασμού στις γυναίκες.

Οι επιθέσεις σε βάρος εκατοντάδων γυναικών τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία ενέτειναν τις αμφιβολίες για το κατά πόσο η Γερμανία είναι σε θέση να ενσωματώσει τους, κατά κύριο λόγο μουσουλμάνους και Άραβες, πρόσφυγες, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από χώρες της Μέσης Ανατολής.

Οι έρευνες της αστυνομίας για τα γεγονότα της Κολονίας επικεντρώνονται κυρίως σε αιτούντες άσυλο και σε παράνομους μετανάστες που πιστεύεται ότι κατάγονται από χώρες της Βόρειας Αφρικής.
Πηγή: skai.gr