Αιματηρό βίντεο-απειλή κατά της Βρετανίας εξέδωσε το ISIS

Νέο προπαγανδιστικό βίντεο που εικονίζει την εκτέλεση πέντε αιχμαλώτων και περιέχει απειλές για επιθέσεις εναντίον της Βρετανίας φέρεται να έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Στο βίντεο, διάρκειας 11 λεπτών, ένας μασκοφόρος άνδρας ισχυρίζεται πως οι πέντε κρατούμενοι είναι κατάσκοποι που εργάζονταν για λογαριασμό των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Στη συνέχεια, εικονίζεται η θανάτωση των ομήρων.

Ο μασκοφόρος, που φαίνεται να έχει βρετανική προφορά, δηλώνει ευθέως πως «αυτό είναι ένα μήνυμα στον [βρετανό πρωθυπουργό] Ντέιβιντ Κάμερον», προειδοποιώντας για επιθέσεις εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου. Περιγράφει τον κ. Κάμερον ως «ανόητο» και «σκλάβο του Λευκού Οίκου».

Το βίντεο τελειώνει με την εικόνα ενός νεαρού αγοριού που φέρει στρατιωτική ενδυμασία και προειδοποιεί στα αγγλικά: «Θα σκοτώσουμε τους καφίρ (σ.σ. άπιστους) εκεί πέρα».

Screengrab from a video purporting to be Isis showing a young boy making threats to kill
Πηγή: Guardian

Η αυθεντικότητα του υλικού δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί. Βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως κατά πάσα πιθανότητα κινηματογραφήθηκε από τον βραχίονα επικοινωνίας και προπαγάνδας του ISIS.

Έως τώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά του Λονδίνου. Στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου, η Αγγλία αποφάσισε να επεκτείνει τις αεροπορικές επιδρομές της εναντίον των τζιχαντιστών και στη Συρία, πέραν του Ιράκ.
Πηγή: skai.gr