Νεκρός Παλαιστίνιος μετά από επίθεση σε Ισραηλινούς στρατιώτες

Ένας Παλαιστίνιος επιτέθηκε με αυτοκίνητό εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών και τραυμάτισε ελαφρά τον έναν πριν πέσει νεκρός από τα πυρά τους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ισραηλινός στρατός.

Ο Παλαιστίνιος επιτέθηκε με το όχημα του εναντίον μιας ομάδας στρατιωτών, τραυματίζοντας έναν, κοντά στο χωριό Χαουάρα, νότια της πόλης Νάμπλους, όπου έχουν σημειωθεί πολλές επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τον στρατό. «Ο δράστης δέχθηκε τα πυρά των δυνάμεων στο σημείο της επίθεσης, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί», ανέφερε ο στρατός.

Ο δράστης ήταν ο 22χρονος Μπουζόρ Χασάν, κάτοικος ενός χωριού κοντά στη Τζενίν της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με συγγενείς του.

Η σορός του παραδόθηκε στην οικογένειά του και πρόκειται να ενταφιαστεί αύριο Παρασκευή.

Ένας ισραηλινός πολίτης που μαχαιρώθηκε από έναν Παλαιστίνιο νωρίτερα αυτό το μήνα, καθώς και ένας Παλαιστίνιος στην Λωρίδα της Γάζας που είχε τραυματιστεί σε συγκρούσεις με ισραηλινούς στρατιώτες, υπέκυψαν στα τραύματα τους.

Παράλληλα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι παρέδωσε στις οικογένειες τους τις σορούς οκτώ Παλαιστινίων, φερόμενων ως δραστών επιθέσεων που διαπράχθηκαν εναντίον Ισραηλινών τους τελευταίους μήνες. Η απόφαση του ισραηλινού στρατού να μην παραδίδει τους σορούς των φερόμενων δραστών στις οικογένειες τους έχει εξοργίσει την παλαιστινιακή κοινωνία.

Από την 1η Οκτωβρίου σε επιθέσεις με μαχαίρια, όπλα και αυτοκίνητα καθώς και σε επεισόδια ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και τις ισραηλινές δυνάμεις έχουν χάσει τη ζωή τους 137 άνθρωποι στην πλευρά των Παλαιστινίων και στην πλευρά του Ισραήλ 20 Ισραηλινοί, ένας Ισραηλινός Άραβας, ένας Αμερικανός και ένας Ερυθραίος, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάσει στοιχεία των αρχών.

Εξάλλου ένας απολογισμός του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) των Ηνωμένων Εθνών κάνει λόγο για 170 Παλαιστίνιους και 26 Ισραηλινούς νεκρούς από την 1η Ιανουαρίου έως την 28η Δεκεμβρίου 2015.

Σύμφωνα με το OCHA 15.377 Παλαιστίνιοι και 350 Ισραηλινοί τραυματίστηκαν σε βίαια επεισόδια το έτος που φεύγει.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ