Τρεις νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι στο ναυάγιο φέρι-μποτ στην Ινδονησία

Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά, και δεκάδες αγνοούμενοι είναι ο έως τώρα ανεπίσημος απολογισμός από την ανατροπή ενός φέρι-μποτ στα ταραγμένα νερά της κεντρικής Ινδονησίας, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Τριάντα-εννέα από τους περίπου 118 επιβαίνοντες έχουν διασωθεί έως τώρα, ενώ οι έρευνες για των εντοπισμό των υπόλοιπων επιβατών και μελών του πληρώματος συνεχίζονται εν μέσω έντονης θαλασσοταραχής, με τα κύματα να φτάνουν τα τρία έως πέντε μέτρα.

Ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων δεν έχει αποσαφηνιστεί, με το Γαλλικό Πρακτορείο να κάνει λόγο για 118 άτομα και το Associated Press να τοποθετεί τον αριθμό στους 122. Σύμφωνα με πληροφορίες του AP, στο σκάφος επέβαιναν και 14 ανήλικοι.

Ανάμεσα στους διασωθέντες βρίσκεται και τουλάχιστον ένα παιδί, που βρέθηκε μαζί με μία γυναίκα και δύο άνδρες από ψαράδες. Οι τέσσερις βρέθηκαν γαντζωμένοι στους σημαντήρες των ψαράδων.

Το πορθμείο ανατράπηκε λόγω της τρικυμίας ενώ εκτελούσε το τοπικό δρομολόγιο μεταξύ Κολάκα και Σίγουα, δύο πόλεων που βρίσκονται στο νησί Σουλαγουέσι.
Πηγή: skai.gr