Όρμπαν: Εισβολή δεκάδων εκατ. μεταναστών, δευτερεύοντα τα ανθρώπινα δικαιώματα!

Παραλήρημα από τον Βίκτορ Όρμπαν σε συνέδριο του κόμματός του. Ο ούγγρος πρωθυπουργός έκανε λόγο για «δεκάδες εκατομμύρια μετανάστες που θα εισβάλουν στην Ευρώπη», χαρακτηρίζοντας ως «δευτερεύοντα» τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Χαρακτήρισε δε όσους ευρωπαίους ηγέτες αντιδρούν στα ουγγρικά μέτρα για να μην εισέλθουν μετανάστες στην Ευρώπη ως «αδύναμους, αβέβαιους και ανίσχυρους». 

«Η ήπειρος μοιάζει με πεδίο μάχης και τα χειρότερα έρχονται. Πόσοι ακόμη θα πάρουν τους δρόμους με κατεύθυνση την Ευρώπη; Πιστεύω πως είναι εκατομμύρια, δεκάδες εκατομμύρια» ανέφερε χαρακτηριστικά στο συνέδριο.

«Να επιστρέψουμε στην κοινή λογική και στην εθνική υπερηφάνεια... Η Ευρώπη και οι πολίτες της σήμερα πιστεύουν σε επιδερμικά και δευτερεύοντα πράγματα: Στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην πρόοδο, στην ‘ανοιχτότητα’, σε νέων ειδών οικογένειες, στην ανεκτικότητα, αυτά είναι ωραία και γλυκά πράγματα, αλλά ουσιαστικά, είναι δευτερεύοντα» ισχυρίστηκε ο ούγγρος πρωθυπουργός.

Ο Όρμπαν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει τρίτη θητεία στην πρωθυπουργία το 2018, αντιτίθεται σφόδρα στην πολιτική «ανοιχτών θυρών της Άνγκελα Μέρκελ», και στην πολιτική επανεγκατάστασης προσφύγων της Κομισιόν.

Ουγγαρία και Σλοβακία προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά των υποχρεωτικών ποσοστώσεων σύμφωνα με το οποίο η Ουγγαρία θα υποχρεωθεί να δεχθεί 2.300 μετανάστες και η Σλοβακία 800 μετανάστες.

Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας