ΗΠΑ και Κούβα ξανασυνδέονται ταχυδρομικά μετά από 52 χρόνια

Σε συμφωνία για την αποκατάσταση της απευθείας ταχυδρομικής σύνδεσής τους, μετά από 52 χρόνια «χωρισμού», ήλθαν Ηνωμένες Πολιτείες και Κούβα.

Οι δύο ψυχροπολεμικοί εχθροί συμφώνησαν να λανσάρουν μία πιλοτική υπηρεσία ταχυδρομικών ανταλλαγών. Οι ταχυδρομικές επαφές μεταξύ των δύο χωρών διακόπηκαν το 1963, στον απόηχο της Πυραυλικής Κρίσης της Κούβας, που έφερε ΗΠΑ και Σοβιετική Ένωση στα πρόθυρα του πυρηνικού πολέμου.

Ουάσιγκτον και Αβάνα δεν έδωσαν κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία όσον αφορά την πλήρη επαναλειτουργία της ταχυδρομικής σύνδεσής τους, όμως άφησαν να εννοηθεί ότι θα γίνει σύντομα, με τεχνικά και λειτουργικά ζητήματα να εξακολουθούν να βρίσκονται υπό συζήτηση.

Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα στην αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, 26 χρόνια μετά την πτώση του Ανατολικού Μπλοκ.

Η ανακοίνωση για την αναβίωση της ταχυδρομικής σύνδεσης έρχεται έξι μέρες πριν την πρώτη επέτειο από την ιστορική αποκατάσταση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κούβας, την οποία ανακοίνωσαν οι πρόεδροι Μπαράκ Ομπάμα και Ραούλ Κάστρο.
Πηγή: skai.gr