Κλείσιμο

Πρόστιμο στο Twitter από την Τουρκία για φιλο-τρομοκρατικό περιεχόμενο

Βαρύ χρηματικό πρόστιμο 150.000 τουρκικών λιρών (περίπου 46.000 ευρώ) επέβαλε η ρυθμιστική Αρχή τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας στο Twitter, με την κατηγορία ότι επιτρέπει την δημοσίευση προπαγάνδας που υποστηρίζει την τρομοκρατία, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Πρόκειται για το πρώτο πρόστιμο που επιβάλλεται στο Twitter από την Τουρκία, παρά το γεγονός ότι το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο έχει μπλοκαριστεί πολλές φορές στη χώρα, και βρέθηκε στο στόχαστρο του τότε πρωθυπουργού Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του 2013.

Σύμφωνα με το Anadolu, οι τουρκικές Αρχές είχαν κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει το Twitter να αποσύρει περιεχόμενο που «εκθειάζει την τρομοκρατία, στοχοθετεί τα σώματα ασφαλείας και υποκινεί μίσος και βία».

Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το είδος του περιεχομένου που ενόχλησε την τουρκική κυβέρνηση, όμως τούρκοι αξιωματούχοι έχουν σε πολλές περιπτώσεις εκφράσει την ενόχλησή τους για αναρτήσεις που υποστηρίζουν το PKK.
Πηγή: skai.gr