Βενεζουέλα: Παραδέχθηκε την ήττα στις εκλογές ο Μαδούρο

Τέλος εποχής για το καθεστώς Τσάβες - Μαδούρο στη Βενεζουέλα; Μεγάλη νίκη κατέγραψε η δεξιά αντιπολίτευση στις βουλευτικές εκλογές της λατινοαμερικανικής χώρας που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή. Η αντιπολίτευση κέρδισε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για πρώτη φορά εδώ και 16 χρόνια, σε μια εκλογική αναμέτρηση που σημαδεύτηκε από τη λαϊκή αγανάκτηση για την οικονομική κρίση που έχει αδειάσει τα σούπερ μάρκετ.

Ο Νίκολας Μαδούρο παραμένει πρόεδρος, ωστόσο, σύμφωνα με ανώτερα στελέχη της αντιπολίτευσης, το εκλογικό αποτέλεσμα θα τούς επιτρέψει να περάσουν νόμους που επιτρέπουν την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και να αντιστρέψουν νόμους της σημερινής κυβέρνησης.


Το Τραπέζι της Δημοκρατικής Ενότητας (MUD), ο μεγάλος συνασπισμός της αντιπολίτευσης, απέσπασε 99 έδρες στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, δηλαδή μια πλειοψηφία των τριών πέμπτων, έναντι 46 εδρών για το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV) του προέδρου Μαδούρο, ανακοίνωσε η πρόεδρος του εθνικού εκλογικού συμβουλίου Τιμπισάι Λουσένα, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα για ορισμένες έδρες μέχρι να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας παραδέχθηκε την ήττα, λέγοντας ότι το κόμμα του αναγνωρίζει «τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα»

«Τα αποτελέσματα ήταν όπως ελπίζαμε. Η Βενεζουέλα έχει κερδίσει. Είναι μη αναστρέψιμο» τόνισε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Ενρίκε Καπρίλες.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ