Κλείσιμο

Reuters: Σχέδια για επιθέσεις σε εβραϊκούς στόχους είχε ο Αμπαούντ

Σχέδια να χτυπήσει εβραϊκούς στόχους και να προκαλέσει προβλήματα στο σχολικό και το μεταφορικό σύστημα στη Γαλλία είχε ο ενορχηστρωτής των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές που έχουν γνώση της έρευνας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο 28χρονος βέλγος τζιχαντιστής είχε καυχηθεί για την ευκολία με την οποία μπόρεσε να μπει στην Ευρώπη – το κινητό του είχε εντοπιστεί στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2015 – εκμεταλλευόμενος το χάος που επικρατούσε στην Γηραιά Ήπειρο λόγω της προσφυγικής κρίσης αλλά και το σύστημα ελεύθερης μετακίνησης που προσφέρει σε ευρωπαίους πολίτες η Ζώνη Σένγκεν.

Οι πηγές του Reuters ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει πριν από λίγες μέρες το γαλλικό περιοδικό Valeurs Actuelles, όπου περιγραφόταν πως μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 13ης Νοεμβρίου ο Αμπαούντ ζήτησε από την εξαδέλφη του, Χάσνα Αϊτμπουλαντσέν, να του προσφέρει καταφύγιο για να προετοιμάσει νέες επιθέσεις.

Ο Αμπαούντ είχε στόχο να χτυπήσει την επιχειρηματική και οικονομική καρδιά του Παρισιού, την Λα Ντεφάνς, στις 18 Νοεμβρίου, όπως έχουν επιβεβαιώσει οι γαλλικές εισαγγελικές Αρχές.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Αμπαούντ θα έδινε 5.000 ευρώ στην Αϊτμπουλαντσέν για να του αγοράσει δύο κοστούμια και δύο ζευγάρια παπούτσια που θα φορούσε μαζί με τον συνεργό του στην επίθεση στην Λα Ντεφάνς.

Ο Αμπαούντ, η Αϊτμπουλαντσέν και ο μη ταυτοποιημένος συνεργός τους σκοτώθηκαν στις 15 Νοεμβρίου μετά από πολύωρη πολιορκία σε πολυκατοικία στο Σεν Ντενί, βόρειο προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας.
Πηγή: skai.gr