Νέος καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι (upd)

Ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα φωτογραφίες ενός 30χρονου άνδρα ο οποίος καταζητείται για τα χτυπήματα στη Γαλλική πρωτεύουσα, καθώς στις 11 Νοεμβρίου, δύο ημέρες πριν την αιματηρή Παρασκευή, καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας να συνοδεύει τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ σε ένα βενζινάδικο, επί της εθνικής οδού με κατεύθυνση το Παρίσι. 

Ο Μοχάμεντ Αμπρίνι, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οδηγούσε το Renault Clio που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες για τις επιθέσεις. 

Τώρα αναζητείται τόσο από τις Βελγικές όσο και τις Γαλλικές αστυνομικές Αρχές.

Περιγράφεται ως αναστήματος 1.75 και αθλητικός, οπλισμένος και επικίνδυνος.


Εν τω μεταξύ σύμφωνα με νέες ανακοινώσεις του εισαγγελέα του Παρισιού, Φρανσουά Μολέν, ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου σχεδίαζε να διαπράξει νέα επίθεση την επόμενη εβδομάδα των τρομοκρατικών χτυπημάτων κατά την οποία θα πυροδοτούσε τα εκρηκτικά με τα οποία θα ήταν ζωσμένος και θα ανατιναζόταν στην επιχειρηματική συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας, Λα Ντεφάνς.

Οι ερευνητές έχουν καταλήξει ότι ο Βελγομαροκινός τζιχαντιστής που σκοτώθηκε την 18η Νοεμβρίου στην αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα όπου είχε κρυφτεί στο Σεν Ντενί, είχε «επιστρέψει στους τόπους των εγκλημάτων μετά τις επιθέσεις».

Περαιτέρω, στην αποκάλυψη ότι οι γαλλικές αρχές έχουν εντάξει 20.000 ονόματα στο μητρώο S, το οποίο περιλαμβάνει πρόσωπα που θεωρούνται ύποπτα για εγκληματική-τρομοκρατική δράση, προχώρησε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Canal+.

Εξ αυτών, τα 10.500 ονόματα συνδέονται με ισλαμιστικά κινήματα και ριζοσπαστικοποίηση.
Πηγή: skai.gr