Κλείσιμο

«Πολύ σύντομα θα χυθεί αίμα σαν ωκεανός» στη Ρωσία, απειλεί το ΙΚ

Βίντεο-απειλή εναντίον της Ρωσίας, με το οποίο προειδοποιούν πως «πολύ σύντομα» η χώρα θα χτυπηθεί από τρομοκρατικές επιθέσεις έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία SITE, η οποία παρακολουθεί τη δραστηριότητα του ΙΚ σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο βίντεο ακούγεται το σύνθημα «Σύντομα, πολύ σύντομα το αίμα θα κυλήσει σαν ωκεανός».

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως εξετάζει το βίντεο.

Η νέα απειλή έρχεται λιγότερο από δυο εβδομάδες μετά την πολύκροτη συντριβή ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους πάνω από τη Χερσόνησο του Σινά, όπου έχασαν τη ζωή τους όλοι οι 224 επιβαίνοντες.

Μολονότι τα αίτια της συντριβής ακόμα ερευνώνται, Δυτικοί αξιωματούχοι εκτιμούν πως κατά πάσα πιθανότητα το μοιραίο Airbus έπεσε μετά από έκρηξη που σημειώθηκε μέσα στο σκάφος, εγείροντας σοβαρές ανησυχίες για τρομοκρατική επίθεση.

Η οργάνωση-σύμμαχος του ΙΚ στην Αίγυπτο, η οποία εδρεύει στην περιοχή του Σινά, έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Το ΙΚ έχει ήδη καλέσει τους υποστηρικτές του να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ως αντίποινα για την ανάμιξη των δυο δυνάμεων στον συριακό εμφύλιο πόλεμο.

Το βίντεο δημοσιοποιήθηκε από τον βραχίονα ξενόγλωσσων μηνυμάτων των ισλαμιστών, σύμφωνα πάντα με το SITE.
Πηγή: skai.gr