Νταβούτογλου: Αυτή η νίκη δεν είναι του ΑΚΡ, είναι του έθνους

Με θριαμβολογίες υποδέχθηκε τη μεγάλη νίκη του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, με ποσοστό σχεδόν 50% που του επιτρέπει την αυτοδυναμία, ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Αυτή η νίκη δεν είναι δική μας (κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης - ΑΚΡ), αλλά νίκη του έθνους μας και των πολιτών μας» δήλωσε χαρακτηριστικά, απευθύνοντας έκκληση για ενότητα «Σήμερα, δεν υπάρχουν ηττημένοι παρά μόνο νικητές» δήλωσε σε μια ομιλία που εκφώνησε ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του κόμματός του στο Ικόνιο.

«Είναι μια μέρα νίκης για τη δημοκρατία και το έθνος» τόνισε ο Αχμέτ Νταβούτογλου. 


«Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα σας υπηρετήσουμε με επάρκεια τα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα βρεθούμε ενώπιόν σας για μία ακόμη φορά το 2019» πρόσθεσε. 

Πάντως, το AKP στερείται την πλειοψηφία των 330 εδρών (καταλαμβάνει 316) για την τροποποίηση του Συντάγματος για την αλλαγή του πολιτεύματος σε προεδρική δημοκρατία.

Με καταγεγραμμένο το 99,44% των ψήφων το AKP προηγείται με 49,38% και ακολουθούν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) με 25,41%, το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) με 11,94% και το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) εισέρχεται οριακά στην τουρκική Βουλή με 10,69%.
Πηγή: skai.gr