Κλείσιμο

Η Άξελ Σπρίνγκερ εξαγόρασε το Business Insider

Η Άξελ Σπρίνγκερ, η γερμανική εκδοτική εταιρεία, η οποία πριν από μερικούς «έχασε» τη μάχη της εξαγοράς των Financial Times, φαίνεται πως δεν σταματά τις προσπάθειες επέκτασής της με την εξαγορά σημαντικών media. Σήμερα λοιπόν ανακοινώθηκε πως ολοκληρώθηκε η εξαγορά της γνωστής online έκδοσης του Business Insider. Το αντίτιμο για τη συγκεκριμένη εξαγορά φαίνεται πως έφτασε τα 343 εκατομμύρια δολάρια για το 88% των μετοχών του μέσου. Υπογραμμίζεται πως η Άξελ Σπρίνγκερ είχε στην κατοχή της το 8% του μέσου.

Η ανακοίνωση από την πλευρά της γερμανικής εταιρείας αναφέρει: «Με την απόκτηση του Business Insider, συνεχίζουμε τη στρατηγική μας η οποία περιλαμβάνει επενδύσεις και ανάπτυξη. Με τη συγκεκριμένη εξαγορά επιτυγχάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διείσδυση μας στα αγγλόφωνα online μέσα».

Σημειώνεται επίσης πως ο μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος του Business Insider, Χένρι Μπλότζετ, θα παραμείνει στη θέση του. Υπογραμμίζεται τέλος πως το Business Insider έχει κατά μέσο όρο 76 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες το μήνα.
Πηγή: skai.gr