Κλείσιμο

14χρονος συνελήφθη στην Αμερική για "κατά λάθος βόμβα"

Ο Άχμεντ Μοχάμεντ ανέφερε στα αμερικάνικα ΜΜΕ ότι έφτιαξε ένα ρολόι στο σπίτι του και έφερε στο σχολείο του στο Ίρβινγκ για να το δείξει στον μηχανολόγο δάσκαλό του.

Ένας άλλος δάσκαλος που το είδε είπε ότι του φάνηκε σαν βόμβα και ειδοποίησε τις σχολικές αρχές οι οποίες στη συνέχεια κάλεσαν την αστυνομία.

Ο πατέρας του φοβάται ότι το περιστατικό συνέβη εξαιτίας της μουσουλμανικής καταγωγής του γιου του και η υπόθεση τώρα ερευνάται από το Συμβούλιο των αμερικανο-ισλαμικών σχέσεων.

Ο Αχμέντ Μοχάμεντ δήλωσε στην εφημερίδα Dallas Morning News ότι αγαπούσε τη μηχανολογία και ήθελε να δείξει στους δασκάλους του τι θα μπορούσε να κάνει.

Ο καθηγητής μηχανολογίας τον συνεχάρη, αλλά τον συμβούλευσε «να μην το δείξει σε άλλους δασκάλους». Ο έφηβος είπε ότι η συσκευή περιέπεσε στην προσοχή ενός άλλου δασκάλου όταν χτύπησε στην τάξη. 

Το σπιτικό ρολόι αποτελείται από ένα κύκλωμα με καλώδια που οδηγούν σε μια ψηφιακή οθόνη.

Ο νεαρός οδηγήθηκε έξω από το σχολείο με χειροπέδες, βρίσκεται υπό κράτηση στις φυλακές ανηλίκων και έχουν κρατηθεί τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Ο Άχμετ υποστήριξε ότι κατασκεύασε μόνο ένα ρολόι και ο πατέρας του, ο οποίος κατάγεται από το Σουδάν, είπε ότι ο γιος του είχε υποστεί δυσμενή μεταχείριση λόγω του ονόματός του όπως "και λόγω της 11ης Σεπτεμβρίου".

Εκπρόσωπος του Συμβουλίου σχετικά με αμερικανο-ισλαμικές σχέσεις συμφώνησε λέγοντας ότι πρόκειται για ένα ενθουσιώδες παιδί που είναι πολύ φωτεινό και απλά θέλησε να το μοιραστεί με τους δασκάλους του.



Πηγή: skai.gr - BBC