Όρμπαν: Οι πρόσφυγες θέτουν σε κίνδυνο τις χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης

Η ανεξέλεγκτη εισροή προσφύγων στην Ευρώπη απειλεί να υπονομεύσει τις χριστιανικές ρίζες της ηπείρου και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις οφείλουν να ελέγξουν τα σύνορά τους, πριν αποφασίσουν σε πόσους ανθρώπους μπορούν να παράσχουν άσυλο, υποστηρίζει με άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurt Allgemeine Zeitung ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

«Οι λαοί της Ευρώπης απαιτούν να θέσουμε υπό έλεγχο την κατάσταση και να διαφυλάξουμε τα συνορά μας. Εφόσον προστατεύοσυμε πλήρως τα σύνορά μας και μόνο τότε μπορούμε να συζητήσουμε για τον αριθμό των ανθρώπων που μπορούμε πραγματικά να δεχτούμε».

Υπενθυμίζεται ότι η Ουγγαρία χτίζει ένα τείχος συνολικού μήκους 175 χιλιομέτρων κατά μήκους των συνόρων της με τη Σερβία, ώστε να αποτρέψει την ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών από τα νότια συνορά της.

Ο Όρμπαν σημείωσε ότι η χώρα του έχει κατακλυστεί από πρόσφυγες, η πλειοψηφία των οποίων είναι Μουσουλμάνοι και όχι Χριστιανοί.

«Αυτό είναι ένα κρίσιμο ζήτημα, καθώς η Ευρώπη και η ευρωπαϊκή κουλτούρα έχουν χριστιανικές ρίζες. Ή μήπως δεν είναι ήδη ανησυχητικό το γεγονός ότι η χριστιανική κουλτούρα της Ευρώπης είναι μετά βίας σε θέση να διατηρήσει τις ίδιες τις χριστιανικές αξίες της Ευρώπης» διερωτήθηκε
Πηγή: skai.gr