Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι τρεις θεσμοί τονίζουν πως οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2015 επετεύχθησαν με μεγάλα περιθώρια, ενώ παράλληλα υπάρχει πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις, με τους δανειστές να επισημαίνουν πάντως πως είναι απαραίτητο να αυξηθεί ο ρυθμός των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών.
Οι δανειστές χαιρετίζουν τη «δέσμευση» της κυπριακής κυβέρνησης για εφαρμογή των συμφωνηθέντων, σημειώνοντας πως το έργο της Λευκωσίας «αποδίδει σε πολλούς τομείς».
Ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι σε κάθε περίπτωση χρειάζεται εφαρμογή μεταρρυθμίσεων σε ορισμένα κομβικά σημεία, με κύρια προτεραιότητα να είναι η μείωση του όγκου των κόκκινων δανείων, η οποία και αποτελεί «απαραίτητη προϋπόθεση»για την «βιώσιμη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος».
Τέλος, οι δανειστές τονίζουν πως η Λευκωσία θα πρέπει να προχωρήσει στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων και των μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.