Κλείσιμο

Λουτρό αίματος από επίθεση σε σιιτικό τέμενος στη Σαουδική Αραβία

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 70 τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που έπληξε σιιτικό τέμενος στη Σαουδική Αραβία, όπως μεταδίδει το BBC.

Ο αριθμός των νεκρών δεν αποκλείεται να αυξηθεί καθώς ορισμένοι τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το BBC. Το τοπικό νοσοκομείο φέρεται να έχει απευθύνει για έκκληση για αιμοδοσία και έχει καλέσει όλο το προσωπικό σε υπηρεσία.

Η επίθεση σημειώθηκε στο ανατολικό τμήμα του σουνιτικού βασιλείου και πρόκειται για το πρώτο περιστατικό τέτοιου είδους βίας στη Σαουδική Αραβία εν μέσω της αυξανόμενης σεκταριστικής έντασης μεταξύ σιιτών και σουνιτών στη Μέση Ανατολή.

Έως τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Η Σαουδική Αραβία είναι το ισχυρότερο σουνιτικό κράτος του Κόλπου και ανταγωνίζεται το σιιτικό Ιράν για επιρροή στην ευρύτερη περιοχή, με εκφάνσεις αυτής της «ψυχρής» σύγκρουσης στη Συρία και την Υεμένη.

Το σαουδαραβικό βασίλειο διαθέτει μια μικρή σιιτική μειοψηφία, κυρίως στα ανατολικά, και κατά διαστήματα έχουν υπάρξει αιτήματα της σεκταριστικής μειοψηφίας για περισσότερα δικαιώματα.
Πηγή: skai.gr